Minnen för livet

Jag försöker planera en drömresa om året. Jag sparar hela året för att kunna lägga en ansenlig summa på en resa som ger minnen för livet. Jag har aldrig varit särskilt lockad av charter eller miniweekends utan reser hellre långväga till spännande destinationer.

Viva el Mexico!

Förra året valde jag Mexico och jag spenderade många timmar med att läsa om andra människors resor till Mexico innan det äntligen blev min tur. Jag valde att resa med Inca Tours som är specialister på Sydamerika, för jag ville – i vanlig ordning – få ut så mycket som möjligt av resan. Jag ville insupa allt det viktigaste i form av kultur, mat historia och lokalinvånarnas liv. Jag hade mindre behov av långa dagar på stranden, även om det blev några sådana också.

Cuba Libre

I år vill jag resa till Kuba. Jag fick verkligen mersmak av den där andra sidan Atlanten och efter att ha besökt flera länder i Asien så känns det ok att nu avverka några i Amerika. Jag är supernyfiken på Kuba och har många förutfattade bilder och meningar om hur det är där, så det ska bli intressant att se om de styrks efter min vistelse. Alla retrogrejer lockar såklart! Det blir klurigt att begränsa bagaget på hemresan, precis som det var i Mexico och på alla andra spännande platser jag besökt innan. Det finns inget bättre än att dekorera hemmet med fynd från exotiska platser. Jag tänker boka min Kubaresa med Inca Tours för jag var så himla nöjd med förra resan!