Reklam – en konstform

Jag har många gånger varit inne på att vilja lära mig webbdesign och kanske lite programmering, det har bara aldrig blivit av. Det verkar vara både kreativt och väldigt kul – och med massor av utvecklingspotential – att arbeta som webbdesigner. Nu lär ju sig fler och fler denna ”konst”, men samtidigt som allmänkunskapen kanske breddas hos gemene man så skärps väl också spetskompetensen hos proffsen.

Webbdesign – snart allmänkunskap?

Jag var i kontakt med en reklambyrå nyligen och diskuterade yrket med dem och jag förstod snabbt att om man vill vara en reklambyrå att räkna med idag och i morgon så måste man kunna erbjuda ett brett spann av tjänster. De snackade mycket om vikten av att ha en tydlig och attraktiv grafisk profil för sitt företag. Det är den som används som utgångspunkt i reklamkampanjer och marknadsföring i allmänhet. Jag fick se några exempel på olika grafiska profiler som de skapat åt olika kunder och förstod direkt principen.

Hade det inte varit för att reklam är ett ganska stressigt jobb så hade jag absolut övervägt att skola om mig, men jag är rädd att ett jobb där man hela tiden måste skapa och prestera skulle köra slut på mig för fort.

Kanske går jag dock en liten kurs i webbdesign eller så vad det lider – börjar smått så att säga. Om inte annat är det ju nyttiga kunskaper att ha idag, oavsett vad man har för yrke. Och kul verkar det ju vara, som sagt.