Pynta ja – städa nej

Prydnadssaker, kuddfodral, vaser, skålar, lampskärmar, filtar, puffar, nya möbler, nya gardiner – ja alla tänkbara prylar älskar jag att ägna min tid och min lust åt. Jag lägger ohälsosamt mycket tid på att pynta och dekorera – både hemma och på jobbet. Om det inte känns finns i den miljö jag befinner mig så blir jag deprimerad. Dessutom tröttnar jag så himla fort, så prylar kommer och går precis hela tiden. Jag är beroende av sajter som eBay, Tradera och Blocket.

Något jag däremot inte gillar är att städa, plocka och hålla ordning. Man kunder tro att det gick hand i hand med att vistas i miljöer man trivs i, men jag hatar att städa. Jag är ingen stor pysslare heller utan föredrar att köpa och sälja grejer som de är.

Nya fönster

En sak som besvärar mig nu är fönstren vi har hemma, för de är gamla och såklart charmiga på sitt sätt, men de är i behov av en helrenovering. Det kommer att kosta skjortan och eftersom de är gamla och i trä så kommer de att behöva renoveras med täta mellanrum. Det är inte min grej alls.

Jag har fattat beslutet att skaffa nya, underhållsfria fönster. De är kanske inte lika charmiga som de gamla, men här får bekvämligheten gå före – det går ju bra att ställa snygga krukor i fönsterkarmarna, och rama in med fina gardiner ändå!

Våra nya, underhållsfria fönster kommer att bli vår stora investering i år, och de kommer dessutom spara oss en del slantar i uppvärmning!