Tjusiga kontorsmöbler

Tjusiga kontorsmöbler. Vad ser du framför dig när du hör de två orden ihop? Bruna läderfåtöljer och snidade skrivbord? Jag ser ganska mycket färg och lite retrostil. Mitt drömkontor är utformat efter 50- och 60-talsmode vad gäller inredning. Grönt, turkost, korall blandat med trä och metall. Det är varmt och inbjudande, samtidigt som det är sobert. Inget bohemiskt lull-lull utan klassiska linjer. Det är inte helt lätt att beskriva sådant här i ord tyvärr, men kontorsmöbler i retrostil är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. En dag hoppas jag kunna ha utrymme och ekonomi att få utforma mitt eget kontor.

Funktionella kontorsmöbler

Idag arbetar jag på ett kontor med avsevärt mer diskret framtoning, fokus ligger på det praktiska – inte på det estetiska. Det är ju logiskt förstås och det ska sägas att det är väldigt viktigt att ens kontorsmöbler är sköna och ergonomiskt utformade. Det finns inte en enda person i min bekantskapskrets som jobbar på kontor i 10+ år som inte lider av någon form av förslitningsskada. Det är musarm och stel nacke och kutrygg och allt vad det heter.

Om att sitta rätt på kontoret

Jag vidtar alla de åtgärder som står till buds för att undvika att slita ut min stackars kontorskropp i förtid. Yoga är nog mitt hetaste tips, men även att sitta rätt vid skrivbordet såklart. Se till att din chef investerar i ergonomiska kontorsmöbler och generösa friskvårdstillägg – det är det minsta man kan begära som kontorsråtta!